Evime nasıl halı tercih etmeliyim?

28-02-2023 14:51
Evime nasıl halı tercih etmeliyim?
Evimize sıcaklık veren aynı zamanda dekorasyonu tamamlaması nedeniyle ev dekorasyonunuzda en önemli sorulardan biri evime nasıl halı tercih etmeliyim olmaktadır. Tercihlerde en önemli husus elbette uyum olmaktadır. Ancak uyumun yanında halı alımında dikkat edilmesi gereken hususlarda söz konusu olur.

Özellikle evinizde en çok zaman geçirdiğiniz yerlerden olan salonlarda tüm mobilyaların birbirine uyum sağlamasına yardımcı olan halıdır. Halının büyüklüğü, üzerindeki şekilleri ve renkleri ile mobilyaları bütünleyici özelliği bulunmaktadır. Odaya sıcaklık katan aynı zamanda dayanıklı malzemesi ile uzun yıllar kullanım olanağı sağlayan halıların aynı zamanda yumuşak olması gerekir. Bunun yanında beklentiler arasında leke tutmaması, kirlerinin kolayca temizlenmesi listede ilk sıralarda yer alan özelliklerden olmaktadır. Halılar üzerinde en fazla trafik alan ev eşyalarıdır. Bunun yanında çocukların çok hareket ettiği, evcil hayvanların sürekli üzerinde oynadığı halıların dayanıklı olması gerekmektedir. 


Halı Alımında Hangi Malzemeler Tercih Edilmeli?

Oturma odası ile diğer odalar için farklı malzemelerden üretilen halılar tercih edilebilir. Yaşam alanlarınızın kalbi niteliğinde salonlarınız için en iyi halı malzemeleri şunlardır.

  • Yün 
  • Naylon 
  • Polipropilen Elyaf 

Sizin tercihinize göre malzemelerin kalitesi halı alımlarında bütçenizi de etkilemektedir. Bu aşamada yün malzemeden üretilen bir halı tercihiniz olması halinde bütçenizde artış göstermesi gerekir. Yünün nemi emme ve yavaşça salma konusunda doğal bir yeteneği vardır. Bu özellik, bir ahşap zemini su hasarından korumaya çalışırken veya evinizde yüksek nem olduğunda yünü ideal bir seçim haline getirir. Yün ayrıca naylon ve polyester gibi sentetik malzemelerden daha sürdürülebilir bir seçenek olmakla birlikte çok daha sağlıklı bir malzeme olmaktadır. 

Bütçe açısından en uygun malzeme ise naylon malzemelerden üretilen halılardır. Naylonun en iyi özelliklerinden biri dayanıklı ve kolay temizlenebilir olmasıdır. Çeşitli renk ve desenlerde gelir, ancak kolay leke tutmaz. Naylon halılar, yün veya ipek halılara göre zamanla daha az aşınma gösterebilir ve uygun şekilde bakılırsa 30 yıla kadar dayanabilmektedir. 

Polipropilen halı lifleri ise leke tutmaz, kolay temizlenebilir. Bununla birlikte uzun ömürlü oldukları için en iyi seçimlerden biri olmaktadır.  Ayrıca UV ışınlarından kaynaklanan hasarlara karşı dirençlidirler. Bu da onları özellikle gün boyunca bol miktarda güneş ışığı alan oturma odaları için uygun hale getirmektedir. 

Oturma Odalarında Halı Seçimi

Halı alımında Dekorazi Mobilya sizlere muhteşem seçenekler sunmaktadır. Bu aşamada uzun yıllar kullanabileceğiniz özelliklere sahip olan halıların adresi olan Dekorazi her bütçeye uygun, çok çeşitli desenler ve renklere sahip geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bu sayede eviniz, yaşam alanlarınız ile mobilyalarınıza uyum sağlayacak her türlü halıyı bulabilirsiniz. 

Oturma odası genellikle evin en önemli parçası olduğundan, hangi renk halıyı seçeceğinize dikkatlice karar vermelisiniz. Odanızın genel dekorunu ve tarzını tamamlayan ve gözleri fazla yormayan bir oturma odası halısı rengi işinizi görecektir. Salonunuz için Dekorazi Mobilya olarak halılarımız, beyaz, krem ​​veya gri gibi doğallardan, kahverengi veya siyah gibi daha koyu renklerden ve hatta mavi veya kırmızı gibi daha cesur renklerden çok çeşitli renk ve stillere sahiptir. Her ne kadar oturma odanız için daha koyu bir halı rengi seçmek daha iyi olsa da, bunlar daha açık tonlardan muhteşem bir dekor oluşturmaktadır. 

Yatak Odaları İçin En İyi Halı

 Alacağınız halı yatak odası içinse durum biraz daha farklıdır. Yatak odanız sizin sığınağınızdır. Evinizdeki en rahatlatıcı oda olmalıdır. Bu nedenle yatak odanızın halısı genel duyguya uygun olmalıdır. Yumuşaklık ve sıcaklık, yatak odanız için en iyi halıyı seçmenize yardımcı olan en önemli faktörlerden ikisidir. Yatak odası halıları serimizle, yatak odanızın dekoruna uyacak bir dizi rahat doku, stil ve renk ile mevcut en yumuşak ve en görkemli halılara sahip olabilirsiniz. 

Yemek Odası İçin En İyi Halı

 Bir oturma odasına benzer şekilde yemek odaları da trafiğin yoğun olduğu odalardır. Yemek odanızda halı olması rahat ve davetkâr bir his yaratabilir. En iyi yemek odası halısını seçmek, dayanıklı ve leke tutmaz bir halı düşünmeyi gerektirir. Neyse ki, yemek odası halıları sizler için tam olarak mükemmel bir eşleşme sağlayacak özelliklere sahiptir. 

En iyi yemek odası halısını seçerken göz önünde bulundurulması gereken en büyük hususlardan biri, masanın altına kayan bir sandalyenin kolaylığıdır. Bir dizi stil ve doku satın alabilmenize rağmen, pürüzsüz bir halı seçmek yemek odaları için en iyi seçim olabilir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.